Den här sida använder cookies. Om du fortsätter nu accepterar du detta men du kan ändra dina inställningar här när som helst.

Johan Alsén - Ny Sverigechef på Hays

Johan Alsen.JPG
Foto: Johan Alsén, Sverigechef

Hays har utsett Johan Alsén till ny Sverigechef, en tjänst han tillträdde under sommaren.
Johan kommer senast från Poolia, där han var Sälj- och marknadschef.
Hays har som ambition att fördubbla verksamheten på tre år och bli marknadsledande inom rekrytering och uthyrning av specialistkompetens.

- Hays är ett av världens starkaste varumärken inom rekrytering och vi har stora möjligheter att växa snabbt även i Sverige. Vi har satt en tuff men rimlig målsättning för de kommande åren, säger Johan Alsén, Sverigechef på Hays.

Framgångsreceptet har varit att specialisera medarbetarna som experter inom både bransch och rekrytering.

- Vi har en enorm potential och vågar satsa på människor med ambitioner och passion. Med alla ingredienser för att bryta ny mark i branschen kan vi fortsätta säkerställa att våra kunder får rätt kompetens på rätt plats, säger Johan Alsén.

En framgångssaga
Hays i Sverige grundades 2003, bland annat av Marie Svärd som har varit operativt ansvarig sedan dess. Under de elva åren har företaget växt till 30 medarbetare och bara de senaste två åren har företaget haft en mycket positiv lönsamhetsutveckling.

- Det har varit en fantastisk resa hittills och vi har haft en god tillväxttakt. Men alla företag behöver förändring och det här är injektionen som Hays behöver för att komma till nästa nivå. Johan har en gedigen erfarenhet från branschen och en bra profil för oss, säger Marie Svärd, grundare av Hays Sverige.
Marie kommer fortsätta sitt engagemang på Hays, med ett kommersiellt fokus. Hennes främsta roll kommer vara att stärka varumärket på den svenska marknaden, med ökad tillväxt som målsättning.

Vid frågor kontakta gärna Johan Alsén, Sverigechef Hays.

Direkt: +46 8 588 043 01
Mobil: +46 70 450 60 03
E-post: johan.alsen@hays.com

 


Om Hays
Hays plc ("Koncernen") är en ledande global professionell rekryteringsgrupp. Koncernen är expert på att rekrytera kvalificerade, professionella och kompetenta personer runt om i världen. Hays är marknadsledande i Storbritannien och Asien-Stillahavsregionen och är en av marknadsledarna i kontinentala Europa och Latinamerika.  Koncernen är verksam inom den privata och offentliga sektorn och rekryterar för permanenta tjänster samt konsult och temporära uppdrag.  Den 31 december 2013 hade koncernen 7,979 anställda och 240 kontor i 33 länder och över 20 specialistområden. För året som slutade 30 juni 2013: 

    Rapporterade koncernen en nettoomsättning på £719 miljoner och ett rörelseresultat (före extraordinära poster) på £125,5 miljoner;
-     Rekryterades runt 53,000 kandidater till permanenta jobb och cirka 182,000 personer till temporära uppdrag;
-     29% av koncernens nettoomsättning genererades i Asien-Stillahavsregionen,  31% i Storbritannien och Irland, och 40% i kontinentala Europa och övriga länder (CERoW).
-     Nettoomsättningen bestod till 59% av temporära uppdrag och 41% av permanenta uppdrag
-     Hays är verksamma i följande länder: Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Columbia, Danmark, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hong Kong, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Luxemburg, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Österrike, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Slovakien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA

|