Bloggar

SE: Vad gör en researcher?

Vad är det bästa med att jobba som Researcher på Hays och hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Har du koll på vad rollen som Researcher sysslar med en vanlig arbetsdag? Vi har pratat med Per som jobbar i rollen som researcher i Tech-teamet på Hays huvudkontor i Stockholm.

Om Pers bakgrund

Jag heter Per, är 33 år, pluggat industridesign, design inom IT (digital design) samt CAD-konstruktion. När det kommer till jobb har jag testat lite allt möjligt innan jag kom till Hays och har bland annat arbetat som butikssäljare. Gemensamt för mina roller är hur jag trivs med arbetet inom serviceyrken och att lösa människors problem på mer eller mindre avancerade sätt.

BERÄTTA OM DIN ROLL SOM RESEARCHER OCH HUR DU HAMNADE PÅ HAYS

En researcher har liknande arbetsuppgifter som en rekryterare men fokuserar på att hitta potentiella kandidater samt granskar CV:n för att hitta den bästa matchningen till ett specifikt uppdrag. Du söker främst profiler via LinkedIn eller hittar intressanta kandidater i den aktuella databasen. Som researcher kontaktar jag också relevanta personer och bokar in och genomför en första avstämning/ intervju för att sedan avgöra om personen överensstämmer med den profil som eftersöks.

Vill du arbeta som Researcher?
Vi på Hays är alltid på jakt efter engagerade och nyfikna personer som vill jobba tillsammans med oss.

Hitta alla lediga tjänster hos oss och ansök direkt via länken: LEDIGA JOBB PÅ HAYS