Blogs

SE: 3 tips som hjälper dig ta nästa steg i karriären

Redo för nästa steg i karriären- att tänka på

Här är 3 användbara tips från våra experter till dig som vill sätta igång att söka nya karriärsmöjligheter 

#1. Ha ett tydligt mål

Reflektera över vad du har gjort hittills: vad har fungerat och vad har fungerat mindre bra? Låt detta vara grunden för dina mål i helgen. Även om det troligvis inte är realistiskt att sikta på en jobbintervju redan nästa vecka, eftersom många arbetsgivare i dessa dagar är på påskledighet, kan det vara ett bra mål att åtminstone ha några ansökningar inskickade i slutet av den officiella påskresan. Men eftersom alla arbetar annorlunda är nyckeln att sätta realistiska mål för dig själv.

#2. Identifiera möjligheter 

Du kanske har det iperfekta jobbet i åtanke, men det är alltid bra att hålla dina alternativ öppna. Det finns många roller med liknande funktioner, men som har en annan titel.  Om du har sökt samma typ av roller utan vidare framgång kan det vara dags att ändra taktik och gå tillbaka till grunderna. Fundera på dina styrkor och svagheter och hur du kan matcha dem med ett jobb som passar just dig.

Ta tillräckligt med tid för att bläddra igenom jobbbeskrivningarna, identifiera kraven och fundera på hur du matchar dem.

#3. Slipa på ditt CV

Har du hittat ett jobb eller fler än som du önskar söka? Bra. Men vad du än gör, skicka inte ett allmänt CV till alla företag. Tänk på att efter påskuppehållet kommer många arbetsgivare vara överbelastade med ansökningar och att det kan ta längre tid än valigt att gå igenom ansökningarna till följd av rådande omständigheter, så det är mycket viktigt att du sticker ut från mängden.

Försök att alltid matcha ditt CV med det som efterfrågas i annonsen. Det låter uppenbart, men ibland behöver inte saker vara komplicerade. Kom ihåg att arbetsgivare vill ha människor som ska hjälpa till att driva sin verksamhet framåt. Så känn dig fri att lägga till relevant expertis och några resultat du har sett där.

Om du är ny examaminerad och inte kan ge specifika exempel behöver du inte få panik. Ge istället exempel på en färdighet du använde på universitetet, resultatet det gav  och hur detta påverkade ditt intresse för givet området.

Om arbetsgivaren efterfrågar färdigheter du inte besitter, ska du inte stirra dig blind på dessa. Det är aldrig för sent att lära sig. Och när är en bättre tid än under påskledigheten? Ingenting visar ditt intresse för ett ämne mer än att du visar initiativ till att lära dig.

 

Läs fler blogginlägg