Gruppchef Teknik & Process, Malmö till APL

Hays Life Science rekryterar Gruppchef Teknik & Process till APLs tillverkningsenhet i Malmö.
LEAN – LEDARSKAP – PROCESSUTVECKLING – PRODUKTIONSTEKNIK – GMP

APL står för Apotek Produktion & Laboratorier och är ett statligt ägt företag med ett samhällsuppdrag att utveckla och tillhandahålla ett medicinskt sortiment av extemporeläkemedel och lagerberedningar, till exempel till barn som behöver lägre styrkor eller personer som är överkänsliga mot särskilda ämnen.
APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life Science i Skandinavien och tillhandahåller både produktutveckling och analytisk utveckling samt kommersiell tillverkning.

Om jobbet
Du blir en av tre gruppchefer inom tillverkningsenheten i Malmö och ditt ansvarsområde kommer att vara Teknik & Process. I rollen ingår även ett nära samarbete med övriga grupper och gruppchefer som har ansvar för tillverkningen. Du kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen för tillverkning och QC, ha fullt personal- och budgetansvar för ditt team och säkerställa leverans enligt fastställda mål.
Du kommer att arbeta i en inkluderande, prestigelös och resultatorienterad organisation med fokus på Lean och ständiga förbättringar. Ditt team består av 10 medarbetare med befattningarna Processingenjör och Maskintekniker.

Du och ditt team kommer att ansvara för utveckling och förbättringar av produktionsprocesser och produktionsteknik inom tillverkning samt ha ansvar för tillverkningens maskinpark. Här ingår även ansvar för process- och rengöringsvalidering.

Du kommer även att spela en nyckelroll i industrialisering av nya produkter som ska föras över i produktion i form av både större och mindre projekt i tätt samarbete med funktioner både inom enheten i Malmö och APLs övriga enheter. Rollen är baserad på APLs tillverkningsenhet i centrala Malmö.

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du:
 • vara aktiv i ditt ledarskap med fokus på proaktivitet
 • vara förändringsbenägen och ha naturligt fokus på processförbättringar och optimering
 • ha några års erfarenhet från ledande roll inom tillverkning i GMP-reglerad miljö

Viktigt är också:
 • Erfarenhet av Lean och förbättringsarbete
 • Chefserfarenhet

Du har med fördel:
 • Bred erfarenhet inom produktion, produktionsteknik, underhåll, kvalificering och validering
 • Förståelse för produktionsutvecklingsprocessen och förmåga att tidigt se nödvändiga förbättringar för att en produkt ska kunna industrialiseras kostnadseffektivt
 • Akademisk examen inom relaterat område

Som person är du:
 • Driven
 • Lösningsorienterad
 • Förändringsbenägen
 • Trygg och aktiv i sitt ledarskap
 • God och tydlig kommunikatör

Rollen ställer krav då att du kommunicerar mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vad du får
“Vi gör skillnad” – här får du en chans att både göra skillnad i samhället och för patienters hälsa och också kunna göra reell skillnad i verksamheten genom ett stort inflytande och potential till optimering och processförbättring. APL är ett företag i en spännande fas där företaget gått från att vara en del av ett monopol till att utvecklas till ett framgångsrikt företag inom både samhällsuppdraget och på en konkurrensutsatt marknad med kontraktstillverkning. Du kommer ha stor möjlighet att påverka och kommer vara delaktig i en spännande resa med det positiva APL-teamet i Malmö.

APL kännetecknas av en öppen och dynamisk atmosfär med korta beslutsvägar. Affärsmässig, lyhörd, lösningsorienterad och ansvarstagande är några av de ledord som APLs chefer och medarbetare arbetar efter och för att du ska trivas bör dessa värderingar även passa in på dig.

APL ska vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats där alla medarbetare känner sig värdefulla och bemöts med respekt – oavsett ålder, kön, sexuell läggning, kultur, bakgrund och erfarenhet. Vi når dit genom att leva våra värderingar och ett tydligt och närvarande ledarskap. APL har tydliga ledarkriterier som genomsyrar verksamheten – Tydlig, Uthållig, Coachande, Transparent och Feedback. Stämmer de överens på dig så kommer du att trivas hos oss.

Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag och Rikskortet.

Om APL
APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en etablerad kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs ca 500 medarbetare är verksamma vid fem tillverkningsenheter runt om i Sverige. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.Läs gärna mer på www.apl.se

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar APL med Hays. Vid frågor hänvisar vi till ansvarig rekryterare Linus Norrbom. Då urval och intervjuer sker löpande tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Innan eventuell anställning kommer du att få göra ett alkohol-/drogtest och vi kommer att göra en bakgrundskontroll på dig via Bakgrundskollen.se
Varmt välkommen med din ansökan! #900210
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job Type
Permanent
Industry
Pharma
Location
Malmö
Specialism
Pharma
Ref:
900210
Closing date
27 Feb 2023

Talk to a consultant

Talk to Linus Norrbom, the specialist consultant managing this position, located in Stockholm
Hays, Bryggargatan 4,

Telephone: +46706000967