Den här sida använder cookies. Om du fortsätter nu accepterar du detta men du kan ändra dina inställningar här när som helst.

Acceptera ett jobberbjudande

 

Grattis, du har fått ett jobberbjudande! Men det finns fortfarande saker att tänka på. Är du nöjd med erbjudandet? Är det i linje med vad du väntade? Se till att du bekräftar alla detaljer innan du tar nästa steg i din karriär.

Acceptera eller avböja

Du måste fortfarande bestämma om du vill ta jobbet eller inte. Medan att acceptera ett erbjudande är en spännande känsla, är avböjande lite mindre kul. Att tacka nej till ett erbjudande är utmärkt möjlighet att bygga ditt personliga varumärke och upprätthålla relationer med människorna i organisationen.

Behöver du betänketid, fråga efter det

Gör inte ett förhastat beslut utan meddela rekryterande chef om en tidsram och håll dig till den. Prata med din rekryteringskonsult, dina kollegor, din familj och ring sedan tillbaka personligen, oberoende vad du har bestämt. När du har gjort ditt beslut, meddela då din rekryteringskonsult så snabbt du kan.

Realistiska förhandlingar är ofta en del av processen

Ofta vet vi redan om det finns utrymme för rörelse på lön, semesterdagar etc. Men var realistisk; Tänk på dina arbetsuppgifter och varför du ville ha ett nytt jobb i allra första början.

Få allt skriftligt

Se till att du läser dina erbjudanden noga och bekräfta allt digitalt så att du har det i skrift.

Var exalterad

Det här är nästa kapitel i din karriär och det är detta du har jobbat emot. Berätta detta för rekryterande chef för att understryka att de har fattat rätt beslut.

Hur man avböjer ett jobberbjudande

Det är möjligt att avböja jobbet. Företaget kanske inte är rätt för dig eller kanske du har fått ett annat erbjudande av en annan arbetsgivare som du tycker passar bättre för dig. Hur som helst bör du alltid försöka att behålla en god relation till företaget. Se till att du pratar med din rekryteringskonsult, var ärlig och förklara varför du tackar nej till erbjudandet. Du kanske beslutar att avböja ett erbjudande eftersom organisationen sagt att erbjudandet inte är förhandlingsbart. Om så är fallet, diskutera med din rekryterare och fråga dem om råd. Var tydlig med dina anledningar till varför du tackar nej till jobbet. Om du väljer att inte ta jobbet, kan det vara två eller tre personer på tur efter dig så var säker på att du fattar rätt beslut.