Personligt brev

Att skriva Personligt brev


 

Vad är ett personligt brev

Det personliga brevet är en introduktion till ditt CV. Det är en chans att fånga läsarens uppmärksamhet för att bevisa din kunskap mot de resterande ansökningarna. Därför är det viktigt att inte förhasta sig. Nedan listar vi upp några bra tips för att förbättra kvalitén på ditt personliga brev.

Att skriva ett personligt brev  

Varje jobbansökan ska vara skräddarsydd när du ansöker för att visa att du är rätt person för jobbet. För att försäkra dig om att ditt personliga brev / e-postmeddelande inte ignoreras kan du gå igenom jobbeskrivningen och stryk under nyckelord som beskriver egenskaper, utbildningar och erfarenhet som behövs. Kolla igenom din egen karriär för att kunna bevisa att du har det arbetsgivaren söker.

Till exempel kanske annonsen visar: ” Denna position kräver en utåtriktad person med påvisad förmåga att arbeta i ett team. Nyckelorden här är ”utåtriktad” och ”team”. Bevisa att du har dessa egenskaper för att få en chans till en intervju.

Ett personligt brev ska inte vara en sammanfattning av ditt CV, utan det ska komplettera ditt CV genom att betona det mest relevanta för den position du söker. Vi rekommenderar att du gör ett utkast och sedan när du är nöjd ber du en vän titta igenom det.

Tips för att skriva ett bra personligt brev  

Försäkra dig om att du har en tydlig introduktion: du måste skicka till en person så använd inte ”herr och fru” i hälsningen.

Använd istället: jobbtitel, referensnummer och ditt namn

Håll dig till en sida

Var tydlig och fokusera på vilka egenskaper och erfarenhet som arbetsgivaren eftersöker tillsammans med exempel på varför du är rätt person för företaget.

Skräddarsy det  

Skicka aldrig ett standardiserat personligt brev. Du måste visa att du kan addera ett värde till rollen på ett sätt som ingen annan kan.

Checklista för personligt brev  

  • Skräddarsy den för varje enskild ansökan
  • Håll dig till en sida
  • Rikta meddelandet till en specifik person
  • Det ska komplettera ditt CV
  • Be en vän eller någon i ditt nätverk för granskning


    Ta del av fler karriärtips här