Personligt brev

Skapa ett personligt brevDet personliga brevet är en introduktion till ditt CV. Det är en chans att fånga läsarens uppmärksamhet för att bevisa din kunskap mot de resterande ansökningarna. Därför är det viktigt att inte förhasta sig. Nedan listar vi upp några bra tips för att säkerställa kvalitén och professionalismen på ditt personliga brev.


Att skriva ett personligt brev  

Varje jobbansökan ska vara skräddarsydd när du ansöker för att visa att du är rätt person för jobbet. För att försäkra dig om att ditt personliga brev / e-postmeddelande inte ignoreras kan du gå igenom jobbeskrivningen och stryk under nyckelord som beskriver egenskaper, utbildningar och erfarenhet som behövs. Kolla igenom din egen karriär för att kunna bevisa att du har det arbetsgivaren söker.

Till exempel kanske annonsen visar: ” Denna position kräver en utåtriktad person med påvisad förmåga att arbeta i ett team. Nyckelorden här är ”utåtriktad” och ”team”. Bevisa att du har dessa egenskaper för att få en chans till en intervju.

Ett personligt brev ska inte vara en sammanfattning av ditt CV, utan det ska komplettera ditt CV genom att betona det mest relevanta för den position du söker. Vi rekommenderar att du gör ett utkast och sedan när du är nöjd ber du en vän titta igenom det.


Tips för att skriva ett bra personligt brev 

Försäkra dig om att du har en tydlig introduktion: du måste skicka till en person så använd inte ”herr och fru” i hälsningen.

Använd istället: jobbtitel, referensnummer och ditt namn

 

Håll dig till en sida

Var tydlig och fokusera på vilka egenskaper och erfarenhet som arbetsgivaren eftersöker tillsammans med exempel på varför du är rätt person för företaget.
 

Skräddarsy och anpassa efter det specifika jobbet  

Skicka aldrig ett standardiserat personligt brev. Du måste visa att du kan addera ett värde till rollen på ett sätt som ingen annan kan.


Checklista för personligt brev  

  • Skräddarsy den för varje enskild ansökan
  • Håll dig till en sida
  • Rikta meddelandet till en specifik person
  • Det ska komplettera ditt CV
  • Be en vän eller någon i ditt nätverk för granskning

CV upload

Öka chansen att bli matchad med relevanta uppdrag genom att ladda upp/ uppdatera ditt CV i vår databas.

HaysSearchForm Portlet

Karriärtips NY- standard

Bli framgångsrik i ditt jobbsökande genom att ta del av våra expertråd.

Kontakta oss

Vi delar gärna med oss av vår expertis till dig oavsett om du är kund eller kandidat. Kontakta oss för fortsatt dialog om hur vi kan hjälpa just dig.