Löneförhandling

Löneförhandling

Skillnaden mellan vad en anställd förväntar sig och vad en arbetsgivare är beredd att ge är vanlig. Är du övertygad att du behöver en ökning? Se till att vara förberedd så att du kan förklara varför du är värd en löneökning.

Bra förberedelser är viktigt; du ska kunna rättfärdiga varför du ska få din begärda lön. Det kommer att hjälpa dig att ha en stadigare förhandling och att den går som du vill.

En viktig del i ansökningsprocessen för ett jobb är att få ett första lönerbjudande från arbetsgivaren och sedan förhandla. Om erbjudandet från den potentiella arbetsgivaren är mindre än vad du väntat dig bör du argumentera på ett professionellt sätt varför du tror att erbjudandet är lägre än den lön du vill få.


Förmåner

Kom ihåg att lönen inte är den enda punkten att förhandla. Det finns andra förmåner som kan och borde tas upp för förhandling: bonus, företagsbil, utbildning som exempel.


Löneförhandling på din nuvarande arbetsplats

Den bästa tiden för en förhandling är vid en revision.

Samla dokument som bevisar din prestation. Om detta är din första revision så titta tillbaka på den ursprungliga jobbeskrivningen. Ge exempel på prestationer som har gett positiva intryck för organisationens utveckling, som kommer att visa att du är engagerad i företaget. Om möjligt, beskriv hur din roll och ditt ansvar har utvecklats.

Var realistisk. Din löneökning borde matcha dina prestationer och resultat. Det är viktigt att undersöka arbetsmarknaden och att kunna jämföra din lön till liknande jobb och nuvarande siffror.

Håll din löneförhandling professionell och fokuserad. Låt inte dina känslor ta över och behåll lugnet. Ange inte en ökad månadskostnad som en anledning till att få en ökad lön.
Vad händer om arbetsgivaren inte kan ge dig din löneökning? Ha en plan B. Förhandla med din arbetsgivare att om du fortsätter att uppnå specifika prestationsmål så kan du att få en löneökning under de kommande tre till sex månaderna. Kom ihåg att du kan förhandla om dina förmåner.

Använd framför allt din prestation och mervärde i organisationen som utgångspunkt för din förhandling.
På så vis kommer du att visa ditt värde och säkerställa att du befinner dig i en stark position för en lyckad löneförhandling.

HaysSearchEntityForm Portlet

CV upload

Öka chansen att bli matchad med relevanta uppdrag genom att ladda upp/ uppdatera ditt CV i vår databas.

Karriärtips NY- standard

Bli framgångsrik i ditt jobbsökande genom att ta del av våra expertråd.

Kontakta oss

Vi delar gärna med oss av vår expertis till dig oavsett om du är kund eller kandidat. Kontakta oss för fortsatt dialog om hur vi kan hjälpa just dig.