Den här sidan använder sig av cookies. Om du fortsätter godkänner du detta, men du kan ändra dina inställningar för cookies när som helst genom att följa "den här länken".

REDO ATT RISKERA ALLT?
TA STEGET

redoattriskeraallt_stor.jpg
Publiserad av Hays Sverige

Har du någonsin funderat över att du kanske valt fel karriärväg och att det är dags att ta tag i det? Att väga upp fördelarna och sedan göra valet att byta karriär kan vara påfrestande. I mitt fall, att välja att göra något jag brinner för blev det bästa beslutet jag gjort.

Jag hade ett bra jobb inom life sciences sektorn, tjänade bra pengar och var glad över att veta att det jag arbetat med gjorde skillnad. Jag var framgångsrik, hade uppnått en hög kompetensnivå, och jag hade ett säkert jobb - vad mer kan man begära?

Trots det jag gillade med mitt jobb, började jag bli nyfiken på vad mer jag kunde vara bra på. En dag efter ett kundmöte jag hade insåg jag hur bekväm jag hade blivit i mitt liv och att det faktiskt hämnade min potential att växa. Mitt dagliga schema gick på rutin medan min kund, som jobbade inom sälj, mötte nya utmaningar konstant. Hon verkade så energifylld, självsäker och motiverad.

Det var då hon berättade om en liknande tjänst som hon hört om som ett bolag sökte och att hon kunde rekommendera mig. Jag antog utmaningen!
 

Det är okej att vara orolig

Tanken av att ändra karriärväg kan vara spännande, men att faktiskt göra det är på en helt annan nivå och kan vara skrämmande. Det var lockande att stanna kvar i sin comfort zone, men innerst inne visste jag att jag ville utmana mig själv.

Trots mitt eget tvivel, liksom den oro som framförts av två kollegor, bestämde jag mig för att acceptera jobberbjudandet. Som någon sa en gång ”Ibland måste man hoppa och bygga upp sina vingar på vägen ner.” med andra ord, du kan inte alltid veta vad resultatet kommer att bli, utan Ibland måste du ta en risk.
 

Ingen erfarenhet som erfarenheten själv

Förvänta dig att du kommer att göra många misstag i ditt nya karriärval. Jag gjorde min del av det men bestämde mig redan från början att jag skulle omfamna utmaningen, vilket hjälpte mig att lära mig snabbare.

Jag tyckte den nya erfarenhet var skrämmande ibland, men också spännande och givande - inte bara  för de pengar jag tjänat.
Det överraskade mig hur mycket jag inspirerades och motiverades av de mål jag höll på att sätta, och känslan jag hade när jag satte dem. Jag kände hur jag utnyttjade kompetens jag inte visste att jag hade och det kändes bra. Att pusha sig själv och utforska sin fulla kapacitet kan ha den effekten. Har du någonsin haft en känsla att du skulle kunna vara en expert på något som du aldrig har provat förut? Ta reda på det.
 

Det finns sällan ett “perfekt tillfälle”

En sak jag lärt mig är att om du intalar dig själv att vänta till det ”perfekta” tillfället innan du tar steget, kommer du att få vänta länge. Saker och ting är sällan perfekta. Vissa sektorer kommer alltid att kämpa medan andra blomstrar; ekonomin är sällan på rätt köl länge, och den befordran du väntade på kanske inte blir av trots allt. Jag lärde mig att ta saken i egna händer.

Något annat jag lärde mig var att oavsett vad som händer i framtiden kommer jag inte att ha känslor som "tänk om" undrandes vad som kunde ha hänt om jag bara hade tagit steget. Poängen är att jag tog steget och det visade sig fungera bra. Även om det inte hade gått vägen, skulle jag aldrig ångra att inte ha testat.
 

Widget is loading comments...