Den här sida använder cookies. Om du fortsätter nu accepterar du detta men du kan ändra dina inställningar här när som helst.

Hays Karriärblogg
Tips från experterna

Välkommen till Hays Karriärblogg. Här kommer vi att posta våra bästa tips som kan hjälpa dig vid till exempel CV skrivande, intervjuteknik och andra intressanta artiklar som kan hjälpa dig i din karriär.

hays_1516686.jpg

Senaste Blogginlägget

Hemligheten bakom att ge starka intervjusvarge starka intervjusvar_liten.jpg
Har du någonsin vela ha ett jobb så mycket att du under intervjun listat upp anledningarna till varför du vill ha jobbet, utan relevans till frågan som ställdes? Många kandidater hamnar i den fällan, speciellt när de är nervösa.

Läs vidare... 

Tidigare Blogginlägg

En svacka i karriärenhays_1807222.jpg
Har du arbetat inom samma företag eller i samma arbetsroll för länge, och känner motivationen sina? Till slut kommer du börja ifrågasätta ditt syfte inom företaget, och du kan komma att finna dig i en karriärssvacka. Oavsett om du får hjälp internt från företaget eller externt från en karriärsrådgivare är det viktigt att du inte fastnar i din karriär, utan att dina mål kan förverkligas.

Läs vidare...


 

Behåll motivationen när du söker arbetehays_1781008.jpg
Inget slår pirret som när du bestämmer dig för att söka ett nytt jobb. Du känner dig spänd inför framtiden och ivrig för att ta dig an nya utmaningar. Men med varje motgång uppkommer tvivel på din egen förmåga, och du börjar ifrågasätta om det verkligen är rätt tid att söka nytt.

Läs vidare...


 

Hur du anställer rätt team - Vid rätt tidhays_1776863.jpg
För många företag är svaret tillfällig rekrytering vid resursbrist, man anställer kandidater från bemanningsföretag under en kortare period som motsvarar de krav som ställs under projektet. Ibland kan det vara svårt att inse när du behöver anställa någon tillfälligt och när du bör utnyttja de resurser som redan finns.

Läs vidare... 


 

9 Sätt att hålla ditt arbetssökande hemligthays_1771191.jpg
Någon gång kommer de flesta av oss uppleva att yrkesrollen vi har idag inte erbjuder den utveckling och utmaning vi behöver, och vi kommer att inse att det är hög tid att gå vidare till nya möjligheter. Men när du har bestämt dig för att söka arbete någon annanstans - är det viktigt att du gör det diskret. 

Läs vidare...


 

Din chef betyder mer än din titelhays_1760952.jpg
Din chef kommer inte bara att forma din upplevelse i detta bolag, de kommer även att forma hela din karriär. Det är de som ger dig möjligheter och verktyg som du behöver för att utvecklas.

Läs vidare...


 

6 Fördelar med att anställa tillfälligt hays_1685885.jpg
Det har uppstått ett behov av att anställa någon tilfälligt i ditt team, och du funderar på vilka egenskaper som du kommer behöva. Kanske har du ett stort projekt på gång där du behöver en specialist, eller en extra medlem till ditt företag?

Läs vidare... 

Hur du lyckas i din nya roll utomlandshays_1679536.jpg
Har du turen att bli erbjuden möjligheten att flytta utomlands för karriären skulle jag starkt rekommendera dig att ta den. Att känna av nervositet och ovisshet innan du tar ett nytt jobb är hälsosamt och betyder oftast att du bara är mån om att göra bra ifrån dig.

Läs vidare...


5 sätt att göra ditt företag transparenthays_1666168.jpg
Det bör vara ditt mål att uppmuntra insyn i verksamheten så att alla vet vem, vad, varför, när och hur. När ditt team förstår delarna i verksamheten och känner att de har mer tillgång till de som jobbar ovanför i hierarkin, kommer de utan tvekan känna sig mer inblandade och bli mer motiverade.

Läs vidare...


 

Alla behöver en vän på jobbethays_1639958.jpg
De flesta av oss spenderar mer tid av arbetsveckan med våra kollegor än vår familj, så det är viktigt att ha en bra relation till våra jobbkamrater vilket kommer låta oss vara glada och produktiva på arbetsplatsen.

Läs vidare...


 

Spara tid när du söker jobbhays_1616954.jpg
Det är inte ovanligt i dagens samhälle där man ständigt är uppkopplad att arbetsveckan drar över in i familjelivet, och tvärtom. Att hitta några timmar av egentid för att utveckla dina egna mål och ambitioner kan kräva veckor av noggrant planerande.

Läs vidare


 

Marknadsför dig självhays_1781008.jpg
Hur framgångsrik du blir i ditt arbetssökande beror i stor del på hur bra du kan marknadsföra dig själv. Som tur är har du i vår era av ökad kommunikation många val i hur du kan ”sälja in” dig själv – men det ger dig dock fler val som inte är att föredra.

Läs vidare...


 

När är bästa tiden för en intervju?hays_1630137.jpg
Självklart kan du inte välja och vraka vilken tid du vill, men många arbetsgivare erbjuder några olika tidpunkter. När det händer, så lönar det sig att ha en idé om vad dagen och tidpunkten kan leda till för konsekvenser.

Läs mer...

Det finns inget som heter digital experthays_1630143.jpg
De som besitter avancerad kunskap inom grenen vet att det inte finns något som heter digital expert. Det är tyvärr ett alldeles för brett område att bli expert inom; eftersom det ständigt utvecklas.

Läs vidare...


 

Planera din karriärhays_1591702.jpg
Ingen förväntar sig att våra företag ska frodas utan planering och framåttänk, så varför skulle vi anta att våra karriärer kunde vara framgångsrika utan samma sorts planering?

Läs vidare...


 

Säg upp dig på rätt sätthays_1630148.jpg
Det är naturligt att människor går vidare och det kan vara riktigt läskigt att lämna sitt företag för okända marker, men med rätt förberedelser behöver det inte vara det. Det största måttet på framgång ligger i att lämna ett företag i ett bättre skick än i det du fann det.

Läs vidare...
Att ställa rätt frågorställa rätt frågor.jpg
Bra intervjuteknik är inte bara kandidatens ansvar. Cheferna måste också finslipa sin kunskap för att kunna hitta den bästa kandidaten för jobbet.

Läs vidare...
10 sätt som underlättar ditt jobbsökande för 201610sättattförbättrajobbsökandet_liten.jpg
På dagens arbetsmarknad krävs det mycket mer än kvalifikationer, egenskaper och erfarenhet för att få ett ”topp”-jobb 2016. Här är tio sätt som kan hjälpa dig i ditt jobbsökande.

Läs vidare...
3 anledningar att överväga entreprenörskap3sättattöverväga_liten.jpg
Mer flexibelt, högre lön och en bättre balans mellan jobb och privatliv är tre av fördelarna med frilans i finansindustrin. En följd av detta är att allt fler väljer entreprenörskapet som karriär.

Läs vidare...
11 steg till att bli mer produktiv på jobbet11_steg_till_att_bli_mer_produktiv.jpg
För att kunna maximera din produktivitet behöver du ha en ambition att alltid vara bättre och en vilja att lyckas. Här erbjuds flera sätt för dig att förbättra din produktivitet på jobbet, men de kommer inte hjälpa mycket om du inte är beredd på att göra ditt bästa för att främja din karriär. Är du redo och villig att göra vad som krävs för att bli mer effektiv och framgångsrik?

Lär vidare...
Utbildning på toppenutbildning på toppen.jpg
Hur kan HR erbjuda en specialiserad utbildning för chefer och hjälpa dem möta de utmaningar som kommer från styrelserummet? "Att nå de högsta nivåerna inom ett företag innebär att du har kommit fram" säger Perry Timms som är tidigare chef för HR på Big Lottery Fund och nuvarande VD på People and Transformational HR.

Läs vidare...
Redo att riskera allt och ta steget?redoattriskeraallt_liten.jpg
Har du någonsin funderat över att du kanske valt fel karriärväg och att det är dags att ta tag i det? Att väga upp fördelarna och sedan göra valet att byta karriär kan vara påfrestande. I mitt fall, att välja att göra något jag brinner för blev det bästa beslutet jag gjort.

Läs vidare...


 

Sluta stressa och fokusera på jobbet!sluta_stressa_liten.jpg
Epostmeddelandena du skulle ha svarat på för två dagar sedan är obesvarade, dokumenten du skulle korrekturläst är fulla av grammatiska fel och dina kalkylblad behöver en kritisk uppdatering. Paniken väller in och du börjar genast stressa. 

Läs vidare...