Den här sidan använder sig av cookies. Om du fortsätter godkänner du detta, men du kan ändra dina inställningar för cookies när som helst genom att följa "den här länken".

10 sätt att underlätta
ditt jobbsökande för 2016

10sättattförbättrajobbsökandet_stor.jpg
Publiserad av Hays Sverige

På dagens arbetsmarknad krävs det mycket mer än kvalifikationer, egenskaper och erfarenhet för att få ett ”topp”-jobb 2016. Här är tio sätt som kan hjälpa dig i ditt jobbsökande:

1. Få ditt CV att synas

Fundera över hur du skulle kunna få ditt CV att märkas. Att lägg till ett digitalt element är ett bra exempel. Ett traditionellt CV visar dina erfarenheter och dina kunskaper, men om du  lägger  till en länk till en hemsida, en blogg eller ett filmklipp kan du demonstrera dina färdigheter på ett annorlunda. Genom att lägga till sådant i slutet av ditt CV står du ut i mängden och dina chanser för en intervju ökar.

2. Matcha ditt online och offline CV

Rekryteringsansvariga kommer undersöka dig online, så säkerställ att all information på ditt CV stämmer med din profil på nätet. En avvikelse kan vara alarmerande för en arbetsgivare. Antagligen kommer det komma upp på intervju, och i värsta fall blir du bortvald.

3. Var öppen för att frilansa

Med arbetsgivare som söker flexibla arbetare och arbetssökande som vill expandera sin erfarenhet och nätverk, är frilans ett val värt att fundera över.

4. Sök realistiska jobb

Arbetsgivare blir allt mer frustrerade på kandidater som söker jobb som de inte passar för. För 2016 är det därför viktigt att vara realistisk när du söker ett jobb, och att kunna motivera varför just du passar för det.

5. Sälj in dig själv

Du måste våga gå utanför din comfort zone, och vara aktiv på sociala medier. En LinkedIn-profil hjälper inte om du inte är aktiv – gilla, dela, gör inlägg och kommentera. Var engagerad i relevanta grupper och frågor och visa exempel på din personlighet och dina prestationer.

6. Undersök relevanta kunskaper

Häng med i utvecklingen. Om du behöver någon form av utbildning – se till att det är rätt sort. I varje industri finns det vissa egenskaper som arbetsgivare värdesätter mer än andra. Var säker på din undersökning och arbeta mot att möta de kunskaper som din arbetsgivare eftersöker.

7. Var inte rädd för förändring

I dagens värld med ständiga framsteg i teknologi, är det oförutsägbart att förändringar kommer ske. Arbetsgivare letar efter anställda som inte är rädda för att förändring. Under 2016 måste du vara driven och innovativ, integrera teknologi och lära sig det bästa sättet från andra så du kan förändra saker till det bättre på arbetsplatsen.

8. Storlek har ingen betydelse

Om du väljer att göra din LinkedIn-profil offentlig, måste du vara medveten om att arbetsgivare kan anta saker om dig baserat på kvalitén av dina ”online”-vänner. För många är värdet på vad du tar in i företaget viktigt i anställningsprocessen. Dina kontakter borde visa potentiella arbetsgivare att du associeras med människor som är relevanta för ditt område. Det kan göra dig mycket värdefull.

9. Lär dig hantera avslag

Högutbildade kandidater är mycket eftertraktade, men det betyder inte att arbetsgivare kommer ta den första som ansöker. Förutom den tekniska skickligheten som krävs, behöver du ha rätt industriell bakgrund och vara kulturellt anpassad, vilket betyder att det kanske tar några ansökningar innan du hittar rätt plats för dig. Ta inte avslaget personligt.

10. Håll dig på toppen av rekryteringslistan

Det finns några enkla sätt att hålla dig på toppen av rekryterarens lista. Till exempel är det viktigt att hålla rekryteraren medveten om eventuella förändringar som sker, följ deras råd och hålla vad du lovat. Om du säger att du bara är intresserad av permanenta positioner och sen tackar nej till en intervju för ett mer betalande kontrakt kommer din trovärdighet få sig ett slag. Likaså, lita på din rekryterare och gå inte bakom deras rygg genom att kontakta en arbetsgivare direkt.

Widget is loading comments...