Den här sidan använder sig av cookies. Om du fortsätter godkänner du detta, men du kan ändra dina inställningar för cookies när som helst genom att följa "den här länken".

Det finns en rätt tid att ansluta
och en rätt tid att avsluta

sägauppsigpårättsätt_stor.jpg

Chefer spenderar en stor del av sin vardag med att tackla utmaningar, och genom olika processer utvecklar de en bred kunskap och stor erfarenhet i hur man ska hantera nästa utmaning. Ofta finner de denna i deras dåvarande företag, men tiden kommer då en utmaning kommer komma utifrån – och visa sig vara oemotståndlig. Det är naturligt att människor går vidare och det kan vara riktigt läskigt att lämna sitt företag för okända marker, men med rätt förberedelser behöver det inte vara det.

Det största måttet på framgång ligger i att lämna ett företag i ett bättre skick än i det du fann det. Du måste dock försäkra dig om att du lämnar företaget med ditt rykte intakt. Det kräver noggrann planering, exemplariskt hanterande av professionella relationer samt effektivt kommunicerande. Det medför också att när du söker dig vidare, behåller den standard du satt till du lämnar företaget för gott. Detta så att det företag du lämnar bibehåller den motivation du krävt och fortsätter driva företaget framåt, samtidigt som de stöder ditt beslut.
 

Planera vem du berättar för först – och när

Börja med att skriva en lista över vilka du måste berätta för, och i vilken ordning detta ska ske. Du borde såklart börja med de som du svarar till, dina chefer, och ditt team. I värsta fall får de du jobbar närmst höra det av någon annan.

Du är skyldig dina kollegor att vara ärlig och öppen om varför du lämnar företaget, trots att nyheterna kan komma som en chock. Hjälp alla att förstå att det är dags för dig att söka nya utmaningar, så att de kan respektera och stöda ditt beslut.
 

Klipp navelsträngen och börja släppa taget

Du blev rekryterad till din nuvarande roll för att driva företaget framåt. Utan tvekan har du utvecklat en strategi som du är stolt över, fäst vid och som säkert krävt lång tid att optimera. Under åren på företaget har din energi gått åt till att bygga en strategi och skapa en ambitiös stämning på kontoret. Det är därför ingen överraskning att beslutet att lämna ett företag där du investerat både tid och hjärta är svårt. Men när du väl tagit beslutet måste du fundera på hur du ska släppa taget om företaget, klippa navelsträngen så att säga. Detta medför att du stöttar kollegorna i att fortsätta arbeta med målen ni har eller har haft, och ger de mer och mer utrymme att leverera själva.

Ditt avslut blir någon annans chans

Ditt team, och de som du valt till dina potentiella efterträdare, kommer snabbt inse att din avgång erbjuder möjligheten att bära facklan i din frånvaro. Du kan hjälpa till i övergången genom att visa dina kollegor att du litar på att de kommer bära vidare din vision. Arbeta nära dem och visa hur man identifierar och utnyttjar möjligheterna som kan leda till avancering, större ansvar och befordran i framtiden. Trots att du lämnar företaget, kan det vara en tid för att strukturera om och uppmana individer till att ta mer plats och visa framfötterna. Kanske på ett sätt de inte kunde när du jobbade på företaget? Din frånvaro kommer lämna ett stort glapp, men visa att det finns möjligheter för dem att främja sin karriär genom att fylla sagda glapp.

Behåll fokus till sista dagen

Ditt ansvar som ledare har inte försvunnit bara för att du har bestämt dig för att sluta. Att behålla fokus fram till sista dagen kommer ge dig respekt, och det kommer inte glömmas i första taget.

Håll kontakten

Du har lämnat företaget, och behöver ägna din uppmärksamhet åt nya utmaningar. Dock är världen liten så det är bra att försöka hålla kontakten med dina tidigare kollegor. De kommer inte hysa något agg mot dig så fort lite tid har gått. Man kan bli överraskad hur ofta vägar korsas igen, så det är viktigt att behålla relationerna speciellt om du har lämnat företaget snyggt och kanske bidragit till en befordran hos en gammal kollega!

Alla lämnar ett arbete någon gång. Det är ditt jobb att se till att företaget inte lider av din avgång. Genom att försäkra dig om en smidig, ärlig och produktiv överlämning, kan du vara säker på att företaget inte hämmas. Om du gör det snyggt kommer du inte bara lämna med ett bra rykte, utan kanske till och med förbättrat.
 

Widget is loading comments...